Чому треба вчасно зривати огірки та як правильно це робити

0
Огірок та правила його знімання
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Перетримувати плоди не треба. Це лише зашкодить рослині та буде забирати в неї сили на продовження плодоношення. Такі дії знижують кількість врожаю. Якщо ви бачите, що огірки доросли до нормального розміру, знімайте. До речі, за сезон з однієї рослини можна збирати до 20 разів врожай.

Як правильно збирати врожай

Огірки рекомендується збирати вранці, коли ще немає активного сонця. Так вони будуть краще зберігатися. Віднесіть плоди в темне та прохолодне місце. Можна прикрити плівкою.

В процесі роботи можете помітити на рослині перестиглий огірок. Якщо ви не вирощуєте його спеціально для насіння, зірвіть його. Це потрібно, щоб рослина не витрачала сили на його формування, а плодоносила.

При зборі плодів потрібно дотримуватися правил. Серед них такі:

  • не тягніть огірок на себе;
  • не крутіть плоди в різні сторони;
  • не смикайте.

Такі дії можуть нашкодити рослині. В цьому випадку ви позбавите себе потенційної можливості мати огірки. Отже, покладіть огірок на пальці та під плодоніжкою відштовхніть пальцем вверх. Одночасно натискайте на огірок великим пальцем. Таким чином ви легко відділите плоди та не пошкодите рослину.

попередня статтяНе купляйте савоярді, бо за цим рецептом печиво виходить ще кращим
наступна статтяЗапіканка з кабачків — сезонна страва, яку точно треба приготувати
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я