Як стати моделлю в 60 років. Історія українки, що виходить на подіум та знімається у кліпах

0
Як стати моделлю в 60 років. Історія українки, що виходить на подіум та знімається у кліпах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Валентині Гординській 63 роки, вона все життя працювала економістом, а після виходу на пенсію стала моделлю Агентства дорослих моделей «Життєлюб» та почала вести активний спосіб життя. Валентина виходила на подіум Ukrainian Fashion Week, знімалась у кліпі Pianoboy та у рекламі брендів одягу.

Кожна людина старшого віку може жити насиченим життям, але не кожна зважується на це. Ми розпитали Валентину та записали її поради, як це – стати моделлю, зайнятися спортом та відчути смак життя після 60 років.

Не думати, що скажуть інші

Все життя я була дуже серйозною людиною. Отримала червоний диплом економіста з бухгалтерського обліку та працювала на керівних посадах.

Коли мені було 56 років, я переїхала з області в Київ до доньки та не знала, чим зайнятись. А за якийсь час донька сказала: «Мама, я тут побачила такий гарний фонд – «Життєлюб». Там твої однолітки ходять на лекції, займаються спортом та хобі. Там всі такі живчики, як ти. Може підеш?». Так я підписалась в соцмережах на фонд «Життєлюб», почала ходити на заходи, а згодом побачила кастинг в Агентство дорослих моделей.

Як стати моделлю в 60 років. Історія українки, що виходить на подіум та знімається у кліпах

Насправді мене завжди цікавив світ моди, але виставляти себе на показ здавалось чимось несерйозним. Коли я побачила оголошення про кастинг в «Життєлюбі», мені з одного боку дуже хотілося спробувати, а з іншого я думала: «Ну як це? Я серйозна людина, мене поважають колишні колеги – і тут раптом я стану моделлю?». Але донька мене підтримала та вмовила все ж надіслати фото. За кілька місяців мені зателефонували з агентства та запросили на фотосесію для портфоліо.

Розслабитися

Перед фотосесією я дуже хвилювалася – а як це буде, як я виглядатиму на фото, як взагалі зможу розслабитися в місці, де нікого не знаю, і де ще й треба фотографуватися. Я думала: «Що за дурня? Навіщо я взагалі в це влізла? Де я і де моделі?». Але все ж прийшла, і як тільки переступила поріг студії – ніби потрапила в інший світ.

Мене так гарно нафарбували, всі були такі привітні, що я миттю розслабилась. А коли побачила світлини – це був просто космос! Я ніби розкрилась з іншого боку. Донька була в захваті та підтримала мене. Колишні колеги – в приємному шоку та питали: «Як ти наважилась на це?».

Довіритися долі та казати їй «Так»

Далі почалися знімання та участь в різних заходах. Разом з іншими дорослими моделями ми виходили на подіум Ukrainian Fashion Week, потім я знімалася в рекламі. Пам’ятаю, як після одного з роликів мені телефонували однокурсники, яких я не бачила кілька десятків років, та питали: «Ми бачили тебе в рекламі! Виглядаєш супер! Як ти туди потрапила?». Виявилося, що всі мої страхи, були марними, а реальність перевершила очікування.

Як стати моделлю в 60 років. Історія українки, що виходить на подіум та знімається у кліпах

На зніманнях кліпу Pianoboy “Якщо хочеш новий рік» ми провели разом з іншими акторами та знімальною групою 12 годин. Але вони пролетіли, як одна мить! Всі інші учасники процесу були молодші за мене, але мені здавалось, що ми прямо в процесі вчимося один в одного. Я дивилась, як злагоджено вони працюють, як з добротою та розумінням ставляться до оточуючих, які вони відкриті світу. Наприкінці знімань вони сказали: «Після зустрічі з вами ми перестали боятися віку. Тепер ми знаємо, що можна бути такою, як ви». Мені було приємно.

Не зупинятися та постійно пробувати щось нове

Те, що я стала моделлю, ніби притягнуло в моє життя інші активності. Наприклад, я купила палиці для скандинавської ходи та почала займатися нею у групі. Згодом навіть зайняла перше місце на змаганнях у категорії для людей 60+ років.

У мене є й інші хобі. Дуже подобаються йога та арттерапія. Це дає мені відчуття гармонії з собою та світом. Ще займаюсь своїм садом, вирощую квіти.

Завдяки всім цим активностям у мене з’явилося коло спілкування. Воно дає мені драйв та життєву енергію, а скандинавська хода допомогла стати впевненішою у собі. Зараз я вже інструктор та сама веду групові зайняття!

Знайомі дивуються моїм змінам та кажуть, що я розквітла. Я пропоную їм долучатися до скандинавської ходи. Вони кажуть: «Та куди нам, це ж ти модель!». Я відповідаю: «То якщо почати щось робити, то і ви станете моделями!».

У мене є й інші хобі. Наприклад, дуже подобаються йога та арт-терапія. Це дає мені відчуття гармонії з собою та світом. Ще займаюсь своїм садом, вирощую квіти.

Зрозуміти, що 60 років – просто етап життя

Я людина старої формації, і серед моїх однолітків розповсюджена позиція: якщо ти вийшов на пенсію, складай руки та сиди вдома. Але для себе в якийсь момент я зрозуміла, що це лише стереотип, і слідувати йому зовсім не обов’язково.

Я весь час цікавлюся новим, багато спілкуюся з активними однолітками та бачу, що люди старше 70 років зустрічають кохання, займаються спортом, мають хобі. Це мене надихає, а ще мені приємно відчувати, що онуки пишаються мною. Як і будь-яка бабуся, я печу для них пиріжки, але моя функція не зводиться лише до цього. Вони запитують мене про знімання, ми багато розмовляємо про їхні інтереси.

Мені здається, що моє покоління – першопроходці в активній та життєрадісній старості. І дуже хочеться, щоб якомога більше людей побачили, що життя після 60 років є, і воно може бути яскравим. Потрібно лише зробити крок та не боятися змін.

попередня статтяОдне просте підживлення, щоб часник виріс великим та міцним
наступна статтяЯк приготувати часникові стрілки в сметані — ідея для вечері
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я