Три вимоги до вирощування шпинату, щоб його було багато

0
Шпинат на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шпинат — такий простий на смак, але такий корисний. З ним можна стільки всього готувати. Саме тому його варто вирощувати на городі. В магазині його не накупишся, а зі своєї грядки можна зробити добрі запаси навіть на зиму. Щоб у вас все вийшло в плані вирощування шпинату, потрібно знати основні правила. Про них і читайте далі.

Вимоги до ґрунтів

Шпинатна культура не любить рости на кислих ґрунтах. Рекомендується вирощувати на суглинному ґрунті. Якщо у вас на ділянці саме кислий, тоді потрібно знизити показники за допомогою вапна або золи.

Любов до води

Так, шпинат потрібно поливати. Ця рослина любить воду. Зверніть увагу, це не означає, що для нього має бути постійно вогка грядка з надлишком води. Для м’ясистих та великих листочків потрібно дотримуватися режиму поливів — тричі на тиждень по відру на 1 кв.м. Особливо це стосується спекотних літніх днів.

Потреба в добривах

Ґрунт на грядках потрібно готувати ще з осені. Вносіть перегній, хлористий кальцій, суперфосфат. Звичайно все це актуально, коли є дефіцит в мінеральному складі ґрунту. Навесні при перекопуванні використовуйте аміачну селітру.

Підлив, сонячна грядка, добрива, якісний ґрунт забезпечать вирощування врожаю на гідному рівні. У вас буде достатньо шпинату, щоб і в сезон його вдосталь їсти, і заморозити на зиму.

попередня статтяСалат з запеченими овочами — новий смак звичних продуктів
наступна статтяШоколадні трюфелі з двох інгредієнтів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я