Чому жовтіє листя на аґрусі й плоди осипаються недозрілими

Чому жовтіє листя на аґрусі й плоди осипаються недозрілими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Аґрус невибаглива рослина, проте й з ним бувають проблеми. Якщо посеред літа ви помітили, що на кущі пожовтіло листя й плоди сохнуть та осипаються – це означає, що рослина захворіла або на неї напали комахи- шкідники. А може бути й таке, що аґрусу не вистачає вологи.

Подробиці

Якщо листя пожовтіло, спробуйте рясно полити кущ, можливо, він страждає від недостачі вологи. Для цього треба влити під корінь не менше 20 л води.

Якщо на листі помітите білу павутину, то це може бути захворювання – борошниста роса. У такому випадку необхідно обробити спеціальними препаратами.

Сіро-коричневі або руді плями на листі та плодах аґрусу – це захворювання біла плямистість або септоріоз.

Також кущ може вразити павутинний кліщ, смородинова скляниця, аґрусова попелиця та гусениця – аґрусова вогниця, яка виїдає м’якоть плодів й вони сохнуть та осипаються ще недозрілими.

Треба обробити рослини інсектицидами, придбаними у спеціальних магазинах, або приготувати розчини з народними рецептами, які не гірше справляються зі шкідниками, ніж хімічні засоби.

попередня статтяСмачний салат з редискою, шинкою та сиром
наступна статтяЯк приготувати кабачковий торт з м’ясною начинкою: ідеальна сезонна закуска
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я