Чому агрономи не садять огірки після перців та баклажанів

0
Коли і як висаджувати огірки розсадою у відкритий ґрунт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У теплицях вирощується обмежений перелік культур, тому дачники часто садять огірки після томатів, перців та баклажанів. Але досвідчені агрономи не поспішають із посадкою огірків після перців та баклажанів. І на це є дві причини.

Причина перша: виснаження ґрунту

На відміну від томатів, які можуть зростати навіть на бідних ґрунтах, перці та баклажани так само вимогливі до живлення, як і огірки. За сезон ці дві культури сильно виснажують ґрунт. А потім на це місце висаджується такий же ненажерливий огірок. Він відчуватиме голодування. Звичайно, ця проблема вирішується внесенням великої кількості органічних добрив, але якщо такої можливості немає, краще підшукати огіркам інше місце.

Причина друга: павутинний кліщ

Павутинний кліщ може спричинити серйозні проблеми на огірковій грядці. Ці комахи харчуються соком рослин, що призводить до погіршення якості та кількості врожаю, а іноді і загибелі самої рослини.

І найбільше цей шкідник любить баклажани. Саме на них з’являються перші представники, які швидко висмоктують соки з листя “синеньких”, потім переселяються на перці, а потім на не дуже смачні томати.

Проблема в тому, що огірки павутинний кліщ любить майже так само, як баклажани та перці. І наступного сезону, перезимувавши на грядці, він із старанністю накинеться на нову “страву”, яку йому посадила дбайлива людина.

Якщо все ж таки виникає необхідність садити огірки після баклажанів або перців, то слід особливу увагу приділити боротьбі з павутинним кліщем. І насамперед на баклажанах та перцях.

Якщо ви не хочете використовувати хімічні речовини для боротьби з павутинним кліщем, доведеться скористатися профілактичними методами. Це означає, що ви повинні регулярно перевіряти свої рослини на наявність кліщів, підтримувати оптимальний рівень вологості та температури у теплиці. Павутинний кліщ любить зарості, тому не потрібно відкладати прополювання. Також він недолюблює календулу, тому її варто розсадити по грядці.

Також варто звернути увагу на біологічні препарати, які знищують шкідника, але не завдають шкоди людині.

попередня статтяЯкщо знати про просту сирну запіканку, то їсти смакоту можна кожен день
наступна статтяВнесення добрив в період плодоношення полуниці: чи є в тому потреба
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я