Що посадити поряд із смородиною для підвищення врожайності

0
Як у 5 разів продовжити життя смородині та аґрусу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не всі дачники знають про те, що вдало підібрані сусіди зможуть не тільки захистити чагарник ягідний від багатьох шкідників, але і надати позитивний вплив на розвиток рослини. Тому посадки варто спланувати таким чином, щоб вони росли в правильному оточенні. На які варіанти сусідства варто звернути увагу

Щоб захистити рослину від брунькового кліща

Це шкідник не тільки вражає листя рослини, а й атакує бруньки, що є дуже небезпечним, попереджає вчений-агроном та ландшафтний дизайнер Анастасія Коврижних. Здолати такого кліща дуже складно.

Однак існують достовірні відомості щодо того, що посадка часнику та цибулі зможе захистити чагарники від появи такої небезпечної комахи.

Проти борошнистої роси

Як виявилося, за допомогою деяких рослин можна захистити культуру ще від однієї напасті – борошнистої роси. Відмінним заходом профілактики стане посадка поряд із смородиною чорнобривців.

Схожим захисним ефектом має настурція та календула.

Інші відповідні культури

Можна звернути увагу на багато видів зелені. Рослини не тільки сприятимуть гарному розвитку кущів, але також нададуть дієву допомогу у захисті від комах.

Звернути увагу можна на пряні трави, кабачки, руколу.

попередня статтяНавіщо насправді квасолю замочують перед варінням
наступна статтяЧому котлети не вийшли: недосвідчені господині додають цей інгредієнт
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я