Чому тріскаються помідори на стеблах: що робити

Чому тріскаються помідори на стеблах: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Висаджуючи помідори, кожен городник мріє про гарний урожай. Але трапляється й таке, що томати тріскаються на стеблах. Непривабливо виглядають та швидко псуються. У чому може бути причина, читайте у подробицях.

Подробиці

Деякі сорти томатів розтріскуються ще зеленими. Вони дозрівають, але мають нетоварний вигляд. З таких плодів найчастіше роблять сік або соуси.

Причини розтріскування помідорів можуть бути різними. Основні  – це зміна вологості. Якщо рослина страждала від посухи, ріст призупинився, а потім після дощів або рясного поливу відбувся різкий перепад, помідори вбирають в себе багато води й  тріскаються.

Помідори пристосовані до посухи, а при надмірному поливі вони можуть розтріскуватися Треба зменшити частоту поливу під час дозрівання плодів. Треба знати правила поливу помідорів у посушливі дні. Досвідчені городники радять поливати двічі на тиждень, вливаючи по 5 л під кожен кущ.

Ще однією з причин може бути неправильне внесення добрив. Недолік та надлишок поживних речовин також призводить до розтріскування. Тому в усьому треба дотримуватися правил.

попередня статтяЛедача піца на сковороді з манки — елементарно та смачно
наступна статтяНайсмачніші малосольні огірки за бабусиним рецептом
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я