Три причини, чому обпадає зав’язь з огірків

0
Три причини, чому обпадає зав'язь з огірків
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Так прикро, коли саджаєш розсаду, носишся з огірками, посадив, обробив, а зав’язь взяла і відпала. Без причини цього не буде. А їх, як мінімум, може бути три, за твердженням досвідчених городників.

Подробиці

По-перше, не відбувається запилення комахами. Так, буває тоді, коли спекотну, похмуру чи дощову погоду бджоли, джмелі та інші комахи не прилітають запилювати жіночі квітки, через що згодом вони опадають, не утворивши зав’язі. На це вплинути господар ніяк не може, оскільки природний фактор.

По-друге, за умови, якщо виникає дефіцит живлення, огірки самі регулюють свою врожайність: ті зав’язі, що кущ не здатний прогодувати, він просто скидає. Тому важливо підживлювати органічним добривом огірки, хоча б тричі за активний сезон росту.

По-третє, нестача або надлишок вологи в ґрунті може бути причиною того, що зав’язь не тримається. Огіркам треба постійна помірна вологість у кореневій зоні. Варто один раз пересушити ґрунт біля коріння, а потім рясно його зволожити, і зав’язі почнуть жовтіти.

 

попередня статтяЯк приготувати заправку для салату на основі бальзамічного оцту
наступна статтяЯк обрати та де купити тканину для весільної сукні
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я