Чому на кабачках пустоцвіти: шукаємо причини

0
Цвітіння кабачків та формування плодів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви висадили кабачки. Звичайно, чекаєте активного росту, появи квітів та зародків малих плодів. А ситуація розгортається таким чином, що бачите тільки пустоцвіти. Таке іноді буває, що суттєво псує настрій. Потрібно шукати причини та усувати їх.

Недостатньо живлення

Ґрунт може бути нормальним для одних культур, але не в достатній мірі для кабачків. Не забувайте про підживлення. Досвідчені дачники рекомендують вносити добрива раз на два тижні. Найкраще брати комплексні добрива. Придбати їх можна в магазині, тому складнощів не буде.

Режим поливу

Вчасний полив в процесі цвітіння не такий важливий та потрібний, як може здаватися. Не переживайте, кабачки не загинуть, якщо ви спеціально забудете підлити води. Вона впливає на ріст чоловічих квітів. Саме з цієї причини при цвітіння варто не поливати кабачки.

Температура

Зав’язі погано формуються при спекотних умовах, коли температура піднімається вище +30 градусів. Також негативний вплив мають і заморозки. Якщо трапився другий випадок, тоді варто накривати овочі.

Після поганих температурних та погодних умов треба підтримати рослину. Обприскайте її розчином з води та борної кислоти. На 10 л потрібно 2 г. Це допоможе побороти негативні наслідки та надасть сил.

попередня статтяГотуємо соус-заправку з йогурту та зелені
наступна статтяЯк приготувати італійський дресінг — заправка для салатів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я