Як восени обробити ґрунт від будяків, хвороб та шкідників

0
Город восени
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Все починається з якісного ґрунту. Щоб він був саме таким, потрібно вносити добриво. І це треба робити щороку. Тоді можна гарантувати, що врожайність не буде падати. Зокрема, негативний вплив здійснюють хвороби, кліщі, тля, слимаки, кроти, бакетрії, грибки, будяки. Потрібно вирішувати справу комплексно.

Що треба робити

За ґрунтом потрібен догляд. І восени в першу чергу. Після завершення сезону та збору врожаю, треба провести комплексні роботи, які підтримають його від появи дефіцитів в плані корисних речовин та знизять ризики щодо розвитку небажаних хвороб та бактерій.

Найперше потрібно рихлити ґрунт. Якщо ви зібрали врожай та залишились органічні залишки на поверхні, прорихлюйте на 4-5 см. Це також допоможе позбутись корки на поверхні.

Перекопування — стандартна процедура. Її не пропускайте. Звичайно, що це потрібно дял насичення киснем. Окрім того, процедура допомагає позбавитись від шкідників та паразитів. При перекопуванні потрібно вносити золу, торф та сечовину. Також можна зробити мульчування сіном.

Ці доглядові роботи допоможуть зробити ґрунт кращим. А ви побачите ефект на кількості та якості врожаю. Не пропускайте щорічний догляд восени.

попередня статтяЯк приготувати домашні цукерки з рису та сиру — оригінальна смакота
наступна статтяЯкщо ви додасте ці інгредієнти до фаршу, пельмені будуть вдвічі соковитіші та смачні
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я