Чому всихають гілки, плоди та листя смородини: що робити

Чому всихають гілки, плоди та листя смородини: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Часто садівники та дачники жаліються на те, що кущі смородини всихають прямо з плодами, які ще не дозріли. Спочатку треба розібратися у чому причина. Можливо, кущам не вистачає вологи. Але є й більш серйозні причини.

Подробиці

Смородина може всихати не тільки від посухи, але й від нападу комах-шкідників та через різні захворювання. Якщо на кущ напала попелиця, смородиновий кліщ чи мурахи – треба з ними боротися, щоб врятувати рослину.

Для цього використовують інсектициди, які можна придбати у спеціалізованих магазинах, або борються за допомогою народних засобів боротьби з комахами-шкідниками. Це може бути мильний розчин, тютюновий розчин або відвар з деревію.

Поливайте кущі смородини прогрітою на сонці водою. Якщо це робити зі шланга, водою з криниці, то рослина отримує стрес від холодної води.

Від більшості хвороб смородину обробляють весною. Якщо ви помітили захворювання влітку, – обріжте гілки, вражені хворобою.

попередня статтяСирний кекс з лимонною цедрою та родзинками – рецепт, перевірений роками
наступна статтяПаста з кабачком у сирному соусі: проста та поживна вечеря
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я