Чому фіолетовий базилік може позеленіти

0
Базилік
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви хотіли виростити фіолетовий базилік. Замість цього у вас росте зелений з певними вкрапленнями бажаного кольору. Звичайно, є ймовірність, що ви переплутали сорти, висадили щось не те. Насправді, можлива і інша ситуація.

Сорт

І це таки одна з версій, що сорт базиліку може бути саме такий — з вкрапленнями, тобто змішаний за кольором. До цього також можна додати сортову мінливість. Так буває, тому не завжди виростає те, що ви бачите на упаковуванні.

Світло

Якщо базилік отримує недостатню кількість світла, може виникнути проблема забарвлення. З фіолетового він стає зеленим. При малих дозах світла починається активний процес вироблення хлорофілу замість потрібного антоціану. Саме через це і виникає зміна кольору.

Кислотність ґрунту

Якщо у вас ґрунт надто кислий, базилік теж може реагувати. Наступний раз при вирощуванні цієї культури проведіть профілактичні роботи щодо зниження показників кислотності, тоді й колір буде у листя фіолетовий.

Зверніть увагу також на вміст азоту. Для рослини він може мати негативний вплив при умові, що його забагато. Тому зелене листя також буде з’являтися набагато частіше. Якщо правильно вирощувати та слідкувати за факторами, які можуть змінити колір базиліку, тоді він буде рости потрібного фіолетового забарвлення.

попередня статтяСезон полуниці — час на смачний салат
наступна статтяПечінка тріски — дуже смачна та проста намазка на хліб
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я