6 причин, через які орхідея не цвіте вже 2-3 місяці

0
Як розбудити сплячі бруньки в орхідеї і насолоджуватися прекрасними квітами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кімнатна квітка фаленопсис у середньому цвіте від трьох місяців до півроку. Якщо ваша рослина поводиться по-іншому, подумайте, чи все ви робите правильно.

Подробиці

Розглянемо, які можуть бути причини того, що орхідея довго не квітне.

1.Особливості сорту

Іноді буває так, що стрімке в’янення квітів пов’язане із сортовими особливостями. В цьому випадку вдіяти нічого не вдасться.

2.Перегрів на сонц

Сонячні промені можуть стати причиною того, що орхідеї швидко закінчують період цвітіння. Оскільки відправляти горщики в тінь – не вихід, спробуйте захищати вибагливі рослини за допомогою опущених жалюзі.

3.Адаптація після придбання

Якщо квіти з орхідеї, яку ви нещодавно принесли з магазину, незабаром обсипалися, не привід бити на сполох. Квітці потрібно деякий час, щоб звикнути до нового мікроклімату.

4.Обмороження

Ця проблема характерна для холодної пори року, коли вогкий вітер може нашкодити рослинам у процесі провітрювання кімнати. Пам’ятайте: краще прибирати кашпо з фаленопсисом усередину кімнати, якщо ви збираєтеся відкрити вікно.

5.Сухе повітря

Якщо проблема трапилася в опалювальний сезон, допоможіть орхідеям, увімкнувши зволожувач. Влітку врятувати рослину, що любить вологе повітря, можна за допомогою обприскування.

6.Небажані сусіди

Примхливий фаленопсис не виносить, якщо неподалік його місця проживання раптом з’являться фрукти. Яблука і банани мають здатність прискорювати дозрівання, і саме тому орхідея поспішає скинути квіти.

попередня статтяКуряче філе з горошком та кабачком за лічені хвилини
наступна статтяБабагануш – паштет з баклажанів, популярна східна закуска до до лавашу або багету
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я