Що треба додати у воду, щоб зрізані півонії довше залишалися свіжими у вазі

Що треба додати у воду, щоб зрізані півонії довше залишалися свіжими у вазі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сезон півоній у розпалі. Хочеться поставити букет у вазу й насолоджуватися ароматом та красою квітів. Але буває, що вони постоять у воді 1-2 дні, а потім в’януть. Що робити, щоб продовжити життя півоніям у вазі, читайте у подробицях.

Подробиці

Щоб зберегти свіжість півоній треба їх ставити у відстояну холодну воду. Якщо квіти трохи зів’яли під час транспортування, можна покласти їх на деякий час у ванну з водою, щоб відійшли. Кожне стебло бажано підрізати під великим косим кутом.

Робити це радять під струменем холодної води. На стеблі квітки роблять надріз завдовжки 3-5 см, щоб краще потрапляла волога. Нижнє листя треба обірвати, щоб воно не загнивалося у воді.

Щоб квіти довго стояли й не в’янули, покладіть у воду аспірин. 1 таблетка на 1  літр води. Або 0,5 ч. л. борної кислоти. Ці речовини запобігають розмноженню бактерій у воді з квітами. Можна “підгодувати” півонії цукром, 1 ч. л. на 1 літр води. Ставте вазу з квітами так, щоб на них не потрапляли прямі сонячні помені.

попередня статтяЯк приготувати кокосове печиво
наступна статтяСмачні та поживні трубочки з картоплею: проста страва з лаваша
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я