Якщо на кукурудзу напала попелиця: народні методи боротьби

Якщо на кукурудзу напала попелиця: народні методи боротьби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви помітили, що на кукурудзі пожовкло й посохло листя, рослина не росте й не розвивається – перевірте, чи не оселилася  там попелиця. ЇЇ можна побачити на стеблах та колосках. Качани, зазвичай, напівпусті й чорні.

Подробиці

Якщо у вас небагато кукурудзи й ви посадили, щоб поласувати солодкими молодими качанами, то хімічними засобами кропити шкідника не варто. Є багато різних дієвих народних методів боротьби з попелицею на кукурудзі.

Річ у тім, що мило здатне зруйнувати панцир попелиці. За декілька обробок, можна її знищити мильним розчином. 2 чайні ложки рідкого мила розчиніть у 0,5 води й додайте склянку рослинної олії. Покропіть уражені ділянки рослини. Повторіть процедуру 2-3 рази. Через 5 днів бажано знову повторити.

У 1 л води треба розчинити 1 ст. л. соди й натерти 1/4 господарського мила. Поставте на 3 години настоятися й покропіть кукурудзу.

попередня статтяЯк швидко й смачно засолити червону рибу за 5 хвилин
наступна статтяЧому ягоди малини дрібні: причини, на які варто звернути увагу
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я