Головна Лайфстайл Як виростити гарну цвітну капусту: секрети догляду

Як виростити гарну цвітну капусту: секрети догляду

Як виростити гарну цвітну капусту: секрети догляду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Доглядати за всіма видами капусти треба однаково. Полив, розпушування, підживлення. Що робити, щоб виростити велику цвітну капусту, читайте у подробицях.

Подробиці

Цвітна капуста не виросте на неудобреній землі. Тому підживлювати треба обов’язково. На початку червня треба вносити азотні добрива – настоянка з бур’янів або розчин гною. Якщо сформується потужне стебло, то й суцвіття буде великим.

В липні треба удобрити цвітну капусту мінеральними добривами або деревною золою,  у золі є і фосфор, і калій та інші мікроелементи, які необхідні капусті для гарної зав’язі.

Борна кислота прискорить зав’язування капустини. У липні можна підживити борною кислотою. На 250 мл гарячої води треба взяти 5 г борної кислоти, розчинити й розвести у 10 л води. Таким розчином треба кропити листя. Краще це робити ввечері, коли не буде сонця.

Підгорніть капусту, щоб наросли додаткові корінці. Так вона легше перенесе перепади вологості. Не допускайте пересихання ґрунту, коли з’явиться капустинка, як кулачок. У спекотні дні поливайте капусту не під корінь, а по листю.

Коли суцвіття дозріває, підніміть над капустиною листя й зв’яжіть його зверху. Так воно краще зберігає свій вигляд. Не перетримуйте дозріле суцвіття на стеблі, воно втрачає вигляд, цвіте й розпадається.

попередня статтяПростий картопляний салат с овочами, який люблять всі
наступна статтяГотуємо ароматні кабачкові котлети — кулінарна скарбничка
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я