Чим підживити часник навесні, щоб уродились великі голівки

0
Часник на грядці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Часник є корисним та ароматним, улюбленець на кухні в кожної господині. Саме тому його вирощують на грядках в обов’язковому порядку. Для нього завжди знайдеться місцина. При правильному та вчасному підживленні часник буде формувати великі голівки. І весняний етап має особливе значення.

Весняне добриво для часнику

Підживлення треба не ігнорувати, бо від нього залежить нарощування зеленої маси, укріплення кореневої системи та покращення смакових якостей. Окрім того, підвищується імунітет та стійкість до різноманітних хвороб.

Рекомендується використовувати сульфат магнію або аміачну селітру. Це мінеральне добриво, в склад якого входить:

  • сірка;
  • магній;
  • азот.

Саме ці елементи потрібні часнику у весняний період росту. Забезпечте рослину цими речовинами, тоді матимете врожай часнику з великими голівками. Для приготування добрива потрібно розчинити у 10 л води:

  • аміачну селітру — 20 г;
  • сульфат магнію — 20 г.

Цим розчином можна не тільки поливати рослини, але й підливати ними. Зверніть увагу на час, коли це треба зробити. Як тільки в часнику виросте 3-5 листків, тоді проводьте підживлення. А другу через 2-3 тижні. Третє підживлення наприкінці травня чи початку червня. З таким підходом ви точно будете мати гарний врожай з великими головками часнику.

попередня статтяКабачкові рулетики з курячим фарше — ідея для вечері
наступна статтяПростий картопляний салат с овочами, який люблять всі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я