Рятуємо літом полуничні кущі від будяків: ефективні методи

0
Полуниця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Полуниця потребує догляду, тож періодично її треба полоти. А будяки готові рости швидко та безконтрольно цілий рік. В літній період хотілося б зменшити кількість роботи на ділянці, тому полуницю рекомендується прикривати. А чим це зробити, читайте далі у статті.

Методи боротьби з будяками

В городньому та дачному господарстві всі методи потрібні та корисні. Пропонуємо звернути на них увагу. Наприклад, полуницю можна вкрити такими матеріалами:

  • плівка;
  • агроволокно;
  • органічна мульча.

Кожен з матеріалів має свої переваги. Наприклад, плівка є найдешевшою порівняно з іншими. Можна використовувати білу або чорну. Зробіть отвори для полуничних кущів. Вона не пропускає світло та воду, тому будяки не будуть мати живлення та сил до росту. Проте при надто спекотній погоді може перегрівати кореневу систему самої полуниці.

Агроволокно дорожче, але пропускає повітря та воду. Світло не проникає через нього. Цей матеріал можна використовувати як мульчу. Накрийте ним всю грядку, але зробіть отвори для рослин. Агроволокно добре захищає від будяків.

Як органічну мульчу, можна використовувати ряд допоміжних матеріалів: траву, лушпиння, сіно, листя, солому та ін. Вона також захищає від бруду та контакту з водою. Недолік полягає в тому, що мульчу люблять шкідники.

Обирайте, що для вас краще та зручніше для використання. Головна ціль полягає в тому, щоб захистити потенційний врожай та менше вести боротьбу з будяками.

попередня статтяЯгідний маршмелоу швидкого приготування — всього три інгредієнти
наступна статтяЯк зробити з полуниці цукати — неймовірно гарно та смачно
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я