Як доглядати за хризантемами влітку, щоб восени буяли цвітом: секрети квітникарів

Як доглядати за хризантемами влітку, щоб восени буяли цвітом: секрети квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Хризантема – прикраса осінньої клумби. Щоб вони милували очі восени – влітку треба за ними правильно доглядати.

Подробиці

Щоб на осінь квіти зацвіли, влітку поливайте їх дуже щедро. Від нестачі вологи пагони хризантем дерев’яніють. Тому суцвіття не можуть отримати поживних речовин і квіти повноцінно не розкриються. Обов’язково розпушуйте землю й політь бур’яни, щоб вони не тягли поживу з ґрунту.

Можна зробити мульчування кругом кущів, щоб полегшити догляд за квітами. Підживлюйте хризантему не менше 3 разів за літо. Через 2-3 тижні після висадки треба зробити перше підживлення, зазвичай це – азотні добрива. Після того, через 2-3 тижні можна внести розчин курячого посліду, а вже, коли формуватимуться пуп’янки треба підживити хризантему калійними та фосфорними добривами.

Вони сприятимуть рясному цвітінню. Часто влітку на хризантему нападає попелиця. Треба вчасно обробити квіти від шкідників. Це можна зробити мильним розчином або настоянкою з деревію чи тютюну.

 

попередня статтяЯк приготувати гостру намазку з кисломолочного сиру
наступна статтяЦя намазка зі скумбрії така, що захочете їсти її ложками
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я