На огірках не формуються зав’язі: реальні причини назвали досвідчені городники

0
огірки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо на огірках з’явилося занадто мало зав’язі, то будь-який городник почне переживати. Це свідчить про те, що щедрого врожаю овочів чекати не доведеться. Для того, щоб уникнути цієї проблеми, варто знати про причини її виникнення.

Реальні причини мізерної зав’язі

Невідповідний температурний режим
Огірки є досить примхливою культурою щодо залежності від температури. На кількість зав’язей негативний вплив може мати холод, спека або просто різкий перепад між погодою вдень і вночі.

Саме тому добре вирощувати овочі у теплицях. Якщо такої можливості немає, потрібно захищати врожай від спеки і холоду будь-якими доступними способами. Наприклад, накривати плівкою чи волокном ввечері.

Полив
Недолік вологи для огірків згубний. Цей овоч потребує якісного регулярного поливу. Якщо стоїть суха погода, а додаткового поливу нема, то зав’язей буде значно менше. Складіть для себе коректний графік поливу та коригуйте його залежно від погоди.

Густі посадки
Досвідчені городники знають про те, що кожному кущику огірків потрібна достатня кількість особистого простору. В іншому випадку овочі заважатимуть один одному, що негативно вплине на врожай. Тому не висаджуйте культуру надто щільно.

попередня статтяВітамінні маски для обличчя: секрети домашнього догляду
наступна статтяТістечко ” Картопля” – смачно, як у дитинстві
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я