Коли збирати і як сушити листя, пелюстки та плоди шипшини

Коли збирати і як сушити листя, пелюстки та плоди шипшини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шипшина корисна рослина, багата на вітаміни. Унікальність її в тому, що корисні не тільки ягоди, але й листя, пелюстки квітів та коріння. Більшість людей заготовляють на зиму лише плоди шипшини, не знаючи, що в шипшині корисне все. Коли ж збирати й заготовляти на зиму шипшину?

Подробиці

Різні частини рослини необхідно збирати в різний період часу. Квіти, зазвичай, збирають у червні, до того, як пелюстки починають осипатися. Листя шипшини радять збирати у липні, а плоди – починають з серпня й до самих морозів.

Сушити плоди шипшини природним способом не радять, тому що за час довготривалого сушіння втрачається багато вітамінів. А листя й квіти можна сушити природним способом. Важливо, щоб добре провітрювалося приміщення.

Плоди можна сушити в духовці при температурі 50 градусів з прочиненими  дверцятами протягом 10 годин, перемішуючи їх рівномірно кожні 1,5-2 години.

Листя та квіти також сушать в духовці, але протягом 5 годин, перемішуючи кожні 30 хвилин.

попередня статтяЯк приготувати горохову намазку на хліб
наступна статтяГлазуровані сирки в шоколаді: корисно та смачно
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я