Як боротися з попелицею на калині: безпечні дієві методи

Як боротися з попелицею на калині: безпечні дієві методи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо на калині скручується листя й ви помітили дрібних чорних комах  – на калину напала попелиця. Треба обробити дерево, тому що врожаю ягід не буде, якщо не боротися зі шкідником.

Подробиці

Річ у тім, що чорна попелиця, це вид шкідників, які харчуються калиною. Самки відкладають яйця під корою куща. Потім з’являються личинки, які харчуються соком з молодого листя.

Попелиці дуже швидко розмножуються. Більшість власників калинових кущів не хочуть обробляти її хімічними препаратами, тому шукають, як можна знищити попелицю за допомогою народних засобів.

Добре бореться з попелицею мильний розчин, який швидко готується й досить дієвий проти шкідника. На 10 л води треба розчинити 300 рідкого мила або натерти господарського. Обробіть кущ протягом тижня 2-4 рази. Потім можна змити напором води зі шланга.

Також допоможе розчин деревної золи з водою. 10 л води й 300 г золи треба прокип’ятити й додати 50 г господарського мила. Обробити калину таким же способом, як і мильним розчином.

 

 

попередня статтяСтріпси з курячого філе та паніровка з чіпсів
наступна статтяЯк приготувати корисний напій для прискорення метаболізму
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я