Як за допомогою кропиви збільшити врожайність та зберегти капусту

0
Як за допомогою кропиви збільшити врожайність та зберегти капусти
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кропива дуже корисна рослина для капусти. Розглянемо кілька хитрощів як за допомогою кропиви збільшити врожайність та зберегти капусту від шкідників.

– Щоб розсада капусти краще прижилася на грядці, потрібно застосувати невелику хитрість. Поряд з кожним росточком молодої капусти потрібно встромити стеблинку кропиви. Завдяки цьому рослина краще і швидше приживеться.

– Кропивним настоєм можна обприскувати капусту від шкідників та хвороб. Запах настою кропиви відлякає гусениць та попелицю. Настій готується просто 1 кг кропиви залити відром води, дати настоятися добу, розвести у співвідношенні 1 до 5 і можна обприскувати капусту. Цим же настоєм можна і полити рослини, він зміцнить кореневу систему капусти та рослини виростуть міцними та здоровими.

– При посадці розсади капусти, у лунку можна покласти по кілька капустяних листочків. Вони захистять рослину від гусениць. Вони дуже не люблять кропив’яний смак і запах, тому не поїдатимуть капусту.

– Можна між рядками капусти висадити кропиву, або просто покласти зірвані рослини у борозди. Це врятує капусту від слимаків і равликів – вони підуть і не нашкодять рослині.

– Кропиву можна використовувати для отримання тугих і рівних качанів. Для цього потрібно регулярно поливати рослини кропив’яним настоєм. Готувати його можна так:

  • 3 кг кропиви порубати і залити водою. Настій прибрати у темне місце та дати настоятися не менше тижня.
  • Таким настоєм капусту потрібно поливати регулярно. Можна просто додавати його у воду для поливу (приблизно 100 мл на відро).
попередня статтяЯк правильно посмажити фарш, щоб він був соковитим
наступна статтяСтріпси з курячого філе та паніровка з чіпсів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я