Морква та добрива: що треба про них знати

0
Морква
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Морква, як і будь-яка інша городня культура, потребує догляду. А в цьому аспекті важливе місце займають добрива. Без них неможливо виростити гарний, якісний та щедрий врожай.

Вплив на моркву добрив

Чим більше підживлення отримає морква, тим кращий смак буде мати кожен її коренеплід. Є ще один позитивний момент. При правильному та вчасному внесенні добрив в моркви покращується імунітет до хвороб, а ще вона краще зберігається після збору врожаю.

Коли і чим підживлювати

Протягом вегетативного періоду рекомендується вносити добриво 2-3 рази. Нестачу корисних речовин можна побачити за наступними ознаками:

  • дрібне листя;
  • малі плоди;
  • морквини червонуваті;
  • активне розростання бадилля без формування коренеплоду.

Мінеральні добрива потрібно вносити при посадці в мінімальних кількостях. Надалі для підживлення можна вносити комплексні суміші. Надалі для першої підгодівлі моркви можна використовувати таку пропорцію: фосфор — 40 г, азот — 50 г, калій — 60 г.

Друге внесення добрив роблять через 3 тижні. На цьому етапі можна використовувати нітрофоску та азофоску у кількості по 30 г та аміачну селітру 20 г.

Восени, коли будете готувати ділянку під наступну весняну посадку, внесіть компост або перегній. Це заздалегідь допоможе зробити ґрунт родючішим. Бажаємо, щоб у вас морква росла велика та солодка.

попередня статтяЯк приготувати ледачі ватрушки без замішування тіста
наступна статтяЯк приготувати салат з водоростей комбу — джерело йоду та мінералів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я