Як доглядати за патисонами, щоб родили до пізньої осені

Як доглядати за патисонами, щоб родили до пізньої осені
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Патисони – популярна овочева культура у городників, вони схожі за смаковими властивостями на кабачки й гарбузи. Патисони популярні у кулінарії, їх смажать, тушкують, консервують. Патисони невибагливі у догляді, родять до пізньої осені, якщо правильно за ними доглядати.

Подробиці

Патисони, як і всі городні культури треба вчасно поливати, підживлювати та прополювати. Краще обережно виривати бур’яни навколо стебла патисона руками, щоб не пошкодити вразливе стебло сапою. Коріння патисонів знаходиться близько до поверхні, тому близько до стебла не радять розпушувати землю.

Бажано засипати грядку з патисонами мульчею, так не ростимуть бур’яни й триматиметься волога. Щоб було більше зав’язі на патисонах, видаляйте по 1-2 листковій частині. Повторюйте процедуру через 4-5 днів. Патисонам для запилення потрібні комахи, щоб залучити ос та інших комах-запилювачів радять покропити кущі солодким розчином. Якщо комах не буде, квіти цвістимуть пустоцвітами.

Не допускайте, щоб плоди переростали. Зрізайте вчасно, щоб утворювалися й розвивалися нові зав’язі патисонів. Ці овочі люблять рясний полив, але старайтеся, щоб при поливі вода не потрапляла на квіти, квіти можуть загниватися від води. Не допускайте, щоб плоди лежали на землі.

Підживлюють патисони розчином курячого посліду 1:10 з водою. Також розчином деревної золи з сірчанокислим амонієм. 200 г золи й 20-30 г амонію.

 

попередня статтяШоколадна ковбаса — найкращий простий десерт
наступна статтяЧому вам треба посипати грядки вапном
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я