Як правильно висаджувати хвойні, щоб вони не загинули

0
Хвойні рослини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Весною до настання спекотної погоди можна пересаджувати хвойні рослини. Загалом це можна робити двічі на рік, а не тільки осінню, як думає більшість дачників. Хвойні рослини мають особливості, які треба враховувати та не робити помилок при висаджуванні. Тоді ваші старання не будуть марними. Ось про найчастіші помилки зараз і піде мова.

Порушення груди землі

Одне з важливих правил пересаджування полягає в збереженні земляної груди. Разом з нею потрібно пересаджувати хвойні рослини. Категорична помилка, якщо її немає, і в яму ви опускаєте голе коріння.

Відповідність ями рослині

Місце висаджування для рослини має відповідати її розмірам. Логічно, що воно має бути глибше та ширше в діаметрі, ніж земляна груда з кореневою системою. Коли рослина розміщена в посадковій ямі, тоді пустоти заповнюють ґрунтом, який властивий саме для цього різновиду рослини. Звичайно, якщо раптом такої немає, тоді заповнюйте проміжки тою землею, яка була викопана.

Не засипайте кореневу шийку

При висаджуванні хвойних таку помилку часто допускають. Власне, не можна засипати кореневу шийку. Якщо побачили цю помилку, виправте. В крайньому випадку можна зробити траншеї, повставляти трубки, щоб повітря доходило до кореневої системи. Траншеї потім заповнюють камінням.

Найголовніше, перед вибором хвойних уважно перевіряйте відповідність умов для вирощування. Якщо цього не зробити, рослина має всі шанси не прижитися. Уникайте помилок, тоді на вашій ділянці все гарно буде рости.

попередня статтяЯк приготувати омлет, щоб його текстура була кремовою
наступна статтяМаринад, який допоможе зробити рибу смачною та оригінальною
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я