Чому жовтіє цибуля на грядці: що робити

Чому жовтіє цибуля на грядці: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо цибуля на вашій грядці почала жовтіти, треба дізнатися причину, а потім рятувати, щоб не пропав весь урожай. Причин може бути багато.

Подробиці

Якщо цибуля пожовтіла ще навесні або на початку літа – треба швидко діяти. Їй може не вистачати вологи. Зверніть увагу на ґрунт, у якому він стані. Якщо ґрунт сухий, то це може бути причиною пожовтіння. Дотримуйтеся правил поливу. У першій половині літа треба поливати цибулю 2-3 рази на тиждень, а під час посухи – частіше. У другій половині літа – достатньо одного разу на тиждень.

Ще однією з причин може  бути, що цибулі не вистачає поживних речовин. Найчастіше пір’я жовтіє через брак азоту у ґрунті. У такому випадку треба зробити підживлення золою або настоєм гною та сечовини.

Третя причина – атака шкідників. Треба розібратися, які саме шкідники з’явилися на грядці, після того обробити спеціальними препаратами або натуральними розчинами з народних рецептів. Від цибулевої мухи допоможе запилення міжрядь деревною золою та тютюновим пилом.

попередня статтяЯк смачно замаринувати печериці: простий рецепт
наступна статтяКоржики з картоплею, сиром та зеленню: ідеальний перекус
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я