Як врятувати жасмин від нападу шкідників: методи боротьби

Як врятувати жасмин від нападу шкідників: методи боротьби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Жасмин – окраса подвір’я, особливо під час цвітіння на початку червня. Ці кущі використовують у ландшафтному дизайні та у оформленні живоплоту.

Подробиці

Буває, що жасмин під час цвітіння починає всихати, листя скручується. Причин може бути багато – комахи-шкідники та різні захворювання.

Найчастіше на жасмин нападає попелиця та павутинний кліщ. Від цих комах можна обробити кущ спеціальними інсектицидами, а якщо немає можливості придбати, то можна справитися засобами, які завжди є вдома.

Мильно-содовий розчин дієвий проти шкідників і безпечний для людей. Візьміть 1/4 шматка господарського мила, розчиніть у 1 л води й додайте 1 столову ложку соди. Покропіть кущ жасмину цим розчином.

Також допоможе проти попелиці й павутинного кліща нашатирний спирт. Для цього треба 2 ложки нашатирного спирту розчинити  у 1 л води й додати 1 ложку рідкого мила. Покропіть рослину й не змивайте.

 

 

попередня статтяЯк приготувати грецьку заправку для салату
наступна статтяДві прості та смачні заправки для салатів
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я