На вишні з’явилася жовта смола: причини

0
Камедь
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви можете помітити, що на сливі, вишні, черешні чи на інших деревах з’явилися жовті плями смоли. Так тече густий та дуже липкий сік. Це не є добрим знаком для садоводів.

Що сталося з деревами

Жовта речовина може проступати на стовбурі при пошкодженнях гризунами або хворобами. Часто буває, що дерева й самі справляються з одужанням. Але іноді трапляється так, що симптоми стають загрозливими.

Ураження грибковими інфекціями

Одна з хвороб, яка може стати причиною виділення смоли — цитоспороз. Характерними ознаками є розтріскування смоли та поява камеді. Це важке ураження дерева. Лікування цієї хвороби можливе тільки на ранніх етапах розвитку.

Щоб запобігти ураженню потрібно проводити побілку дерев. Додатково обприскуйте розчином мідного купоросу 1% або бордоською рідиною.

Морозобійні пошкодження

Камедь може з’явитися і при впливі низьких температур. Морозобійні пошкодження потрібно обробляти. Для цього зріжте камедь разом із частиною здорових тканин стовбура. Зробіть дезінфекцію мідним купоросом 1% та накладіть садову замазку.

попередня статтяЯкі продукти не варто зберігати у фользі: про це треба знати
наступна статтяЯк правильно зберігати авокадо, якщо залишилася половинка
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я