Які квіти ростуть без догляду: просто посадіть їх на ділянці та насолоджуйтесь

Підпишись на нас:

Квіти – невід’ємна частина оформлення присадибної ділянки. Саме вони відповідають за красу та затишок. Але не завжди є можливість забезпечити рослинам повноцінний догляд. Що робити у цьому випадку?

Відмовитися від прагнення зробити свою ділянку красивішою? Звичайно ж ні! Потрібно просто правильно підібрати рослини і подбати про “довгограючі” способи догляду.

Є квіти, які гинуть при нестачі догляду, але є й такі, які чудово ростуть без нього, радуючи господаря пишним цвітінням або великою кількістю декоративного листя. Далі нащиваєм найбільш поширені та невибагливі:

Півонія

Все, що потрібно півонії, — це достатня кількість сонця. Втім, півтінь вони також переносять і добре цвітуть.

У півонії довге кореневище, яке може діставати вологу та живлення з глибоких шарів ґрунту. Ця рослина чудово обходиться без поливів, підгодівель, прополок та розпушування. З кожним роком кущ розростається все більше, стаючи пишним та красивим.

Найбільш витривалі до спартанських умов старі сорти.

Хости

Хости дивовижні, тому що серед них величезна кількість різних рослин. Вони переносять посуху, багато сортів ростуть навіть у глибокій тіні, де не витримує більшість рослин.

Якщо ви не можете забезпечити регулярне прополювання, вибирайте високорослі сорти. Великий кущ з густим листям здатний придушити більшість бур’янів.

Аквілегія (водозбір)

Якщо вам доводилося бувати в селах, біля покинутих будинків, ви могли бачити ніжні дзвіночки водозбору. Він росте серед трави і ніхто його не доглядає.

Якщо ви посіяли аквілегію на своїй ділянці, але не змогли її прополоти, розпушити і полити, вона чудово впорається сама, стійко переносячи всі негаразди.

Космея

Космея — однорічна рослина, але метушні зі щорічними посадками не буде. Вона сама себе посіє. Насіння космеї чудово переносять зиму і сходить наступної весни. Якщо у вас малодоглядна клумба з багаторічниками, космея сама серед них розсіватиметься і цвістиме.

Як зробити так, щоб квіти росли без догляду

Крім правильного підбору рослин, потрібно використовувати “довгограючі” способи догляду. Найкращий варіант – мульчування. Замульчуйте кущі сіном, соломою та листям після посадки, зверху покладіть шар кори або подрібнених гілок.

Мульча в міру переперевання удобрюватиме рослини, під нею не зможуть рости бур’яни, грунт буде завжди вологим і пухким. Так квіти можуть рости взагалі без догляду. Потрібно лише іноді додавати мульчу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Найсмачніший та легкий вершковий десерт з бананів

Якщо є щось ніжне та повітряне з бананових десертів,...

Комплексна трьохетапна допомога кущам троянд із слабким розвитком пагонів

Якщо кущ троянди розвивається слабо, йому потрібна допомога. Комплекс...

Закуска з груш, яка здатна здивувати: «секрет» в начинці

На закуску груші можна доповнити апетитною начинкою. Оригінальна подача...

Ідея для овочевого гарніру: запечена капуста зі спеціями

Якщо потрібно на основі капусти приготувати дещо смачне, тоді...

Як приготувати рисову запіканку з помідорами без м’яса

Запіканка — це вдала, швидка та зручна в приготуванні...

Співачка Наталка Карпа розповіла про думки розлучитися з чоловіком

Українська співачка Наталка Карпа зізналася про складний період у...