Не поспішайте поливати висаджені помідори: причини та наслідки

0
Помідори
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Погодні умови визначають особливості догляду за висадженими культурами. Травень завжди був капризним, проте останні роки особливо став непередбачуваним. Низькі нічні та денні температури негативно впливають на молоді помідори. Для них вже критично, коли настає +10 °C. Вони припиняють свій ріст та розвиток. При мінусовій температурі помідори дуже рідко виживають.

Що треба знати про полив

Почнемо з того, що висаджувати розсаду у відкритий ґрунт потрібно лише при умові теплої погоди. Якщо ви впевнені, що не буде заморозків, тоді можна проводити роботи.

Полив потрібно робити в момент висаджування. Ця діє допоможе рослині адаптуватися та забезпечити врожай, бо коренева система буде активно розростатися. Наземна частина заглибиться, що допоможе влітку краще переносити спеку та демонструвати краще плодоношення.

Якщо ви будете регулярно та постійно поливати томати після висаджування, коріння буде лишатися на поверхні. Вони стають більш чутливими до перепадів температури та відсутності поливів. І в цьому випадку відсутність води може нашкодити помідорам.

Кущі помідорів рекомендується поливати водою 20-25°C. Після висаджування не поливайте рослини протягом 5-10 днів в залежності від погодних умов. Якщо немає спеки та активного сонця, то період можна збільшити до 14 днів. Треба постійно контролювати стан рослин.

Після такої адаптації режим поливів повинен бути наступним — 1 раз на тиждень. На один кущик потрібно 3-5 л води. Якщо погода суха та спекотна, поливи можна збільшити до 2 разів на тиждень.

попередня статтяЩо буде, якщо заварити розчинну каву чаєм з жасмином
наступна статтяСтрава проста та смачна, а ще з антибактеріальним ефектом
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я