Не спішіть викидати цю рослину: про користь кропиви на городі

Не спішіть викидати цю рослину: про користь кропиви на городі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не така вже й погана кропива, якщо з нею “подружитися”. Цю рослину вважають страшним бур’яном й не допускають, щоб вона росла на подвір’ї. Господині вирубують її й викидають геть. Але можна зібрати цю кропиву й використати, як добриво для клумб та грядок.

Подробиці

Досвідчені дачники радять зробити з кропиви гумус й додавати у лунки до розсади. Кропива завдяки своїм властивостям збагатить ґрунт корисними мікроелементами. Настоєм з кропиви можна поливати й кімнатні рослини.

Щоб зробити класичний настій для грядок та клумб, подрібніть кропиву, заповніть нею 3 частину ємності й залийте окропом та поставте стояти під кришкою 10-12 днів. Треба, щоб відбувся процес бродіння. Коли настій потемніє й перебродить, можна буде удобрити ним рослини.

Дуже любить таку підгодівлю полуниця, огірки та помідори. Раз на тиждень під кожен кущ вливайте по 1-2 чашки такого настою.

попередня статтяСосиска з сиром у лаваші: смачний перекус за лічені хвилини
наступна статтяКартопля з ковбасками та помідорами під сиром: варіант швидкої та смачної вечері
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я