Як заманити на дачну ділянку бджіл

0
Як заманити на дачну ділянку бджіл
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Жоден господар не буде сперечатися із твердженням, що комахи-запилювачі дуже важливі для саду та городу.

Особливо вони необхідні тим, хто вирощує сорти, які потрібно запилювати і гібриди. Бджоли – справжні помічники дачника. Але як бути, якщо комахи облітають ділянку стороною?

Сироп для бджіл

Жодна комаха-запилювач не встоїть перед цукровим сиропом. Готується він легко – 4-5 ст. л. цукру на 1 л води. Перемішують до повного розчинення, розливають по блюдця і розставляють по важливих точках.

За словами експертів, чим більший діаметр тарілки, тим краще. Якщо хоча б одна бджола знайде частування, то незабаром вона приведе за собою багато своїх товаришів. Однак є один важливий момент, який варто враховувати дачникам.

Прицільне запилення

Бджіл залучити на ділянку легко, але потрібно націлити комах на адресну допомогу, інакше вони можуть запилювати все підряд.

Деякі городники крім цукру додають ще щось пахуче, наприклад, аніс. Але такий підхід не годиться.

Щоб бджоли летіли до конкретної рослини, їм потрібно на неї вказати. Зробити це також нескладно.

Наприклад, потрібно запилити томати. У такому разі в сироп кладуть квітку цієї рослини. Якщо запилення потребують огірки, то в розчин поміщають квітку даної рослини. Сироп отримає запах томатів чи огірків, а це допоможе зорієнтувати бджіл.

попередня статтяЧому не можна зрізати тюльпани, які перецвіли
наступна статтяЛіниві голубці по-новому: виходять навіть смачніші, ніж класичні
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я