Чому не можна зрізати тюльпани, які перецвіли

0
Чому не можна зрізати тюльпани, які перецвіли
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви хочете, щоб цвітіння тюльпанів не завершилося одним сезон, то зафіксуйте правила їхнього не догляду. Багато хто дбає про квіти “до” цвітіння, але “після” не менш важливо.

Подробиці

Після того, як тюльпани перецвітуть, не поспішайте зрізати їх із клумби. Це може стати помилкою, через яку наступного року у вас зовсім не буде квіту.

Потрібно дочекатися, щоб листя повністю стало жовтим і тільки після цього зрізати стебла. Саме таким чином цибулинка дозріє і буде готова перезимувати до наступної весни.

Для того, щоб тюльпани були великими й не перевелися (якщо сортові), то треба пересаджувати раз три роки. Найкраще це зробити наприкінці липня.

Біля великих цибулин часто бувають “дітки” їх варто віддалити і посадити окремо. У перший рік можуть не цвісти, проте на наступний будуть радувати око.

попередня статтяЗапікаємо гомілки за 20 хвилин у лінивому соусі
наступна статтяЯк заманити на дачну ділянку бджіл
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я