Чому на листі фіалки з’являються коричневі плями: чи можна допомогти рослині

0
Де не можна ставити фіалку: справа не в прикметах та забобонах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Найбільш делікатною кімнатною рослиною квітникарі називають фіалку.

Якщо ви не маєте уявлення про правильний догляд, ваші квіти не будуть чудово виглядати.

Подробиці

На листі фіалки при недостатньо дбайливому догляді можуть з’явитись коричневі плями. В основному це пов’язано з неправильним доглядом, захворюваннями та паразитами.

Неправильний догляд

Фіалки болісно реагують на погане освітлення та неправильний полив. Крім того, нашкодити квітці може несвоєчасна пересадка і протяг. Якщо не зважати на сигнал, можна втратити фіалку.

Неправильне освітлення

Пряме сонячне проміння може стати причиною опіку. Спочатку утворюються плями жовтого кольору, які згодом змінюють колір на коричневий, а потім у них можуть утворитися дірки.

Пересадка

Плями – це привід пересадити рослину. Якщо з освітленням все гаразд, то, швидше за все, ґрунт став лужним. Пересадку проводять із обов’язковим очищенням коренів від залишків ґрунту. Уражене листя обов’язково обрізають.

Протяги

Так само як і фікус, фіалка болісно реагує на протяги в теплу пору року, тому вікна – не найвдаліше місце для вирощування цих квітів.

Захворювання

Це найскладніше, що може статися. Фіалки страждають від борошнистої роси, гнилей, фузаріозу та фітофторозу.

Зараження відбувається через неякісний ґрунт. Іноді квіти достатньо обробити розчином марганцівки (¼ грама на літр води) 1 раз на 5 днів. У запущених випадках використовуються препарати “Топаз”, “Скор”, “Епін” та інші.

Щоб квіти не хворіли, важливо стежити за вологістю та кислотністю ґрунту, температурою повітря, вносити добрива. Але якщо причиною хвороби стали вірусні захворювання, то рослину правильніше буде замінити на нову.

попередня статтяПомилки при приготуванні грибів, які роблять їх на смак гумовими
наступна статтяЯк приготувати добре просмажену яєчню без сухих засмажок по краях
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я