Зерна краси: насіння, яке варто терміново додати до раціону

0
Зерна краси: насіння, яке варто терміново додати до раціону
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто іронічно називає зерна та насіння «кормом для птахів», не удостоюючи їх своєю увагою. А даремно! Адже це справжні суперфуди: у кожній насінинці – маса вітамінів та поживних речовин, необхідних для жіночого здоров’я та краси! Читай та готуйся поповнити запаси продовольства!

Насіння кунжуту – справжня знахідка для веганів! Це рекордсмен за вмістом кальцію – у ста грамах міститься більше добової норми цього найважливішого елемента! Що особливо важливо, кальцій у кунжуті міститься тільки в органічній формі, тому добре засвоюється. А ще в зернятках є речовина сезамін – найсильніший антиоксидант, який допомагає нашій печінці справлятися з токсинами. Май на увазі, що кальцій краще засвоюється з вітаміном D, який виробляється в організмі людини на сонці – намагайся частіше виходити на вулицю у ясні дні.

Чіа

Фахівці з здорового харчування кажуть, що ці зернятка найкорисніші нутрієнтами. Дивись сама: тут Омега-3 та Омега-6, кальцій та залізо – поєднання, яке ідеально засвоюється нашим організмом. Якщо маєш проблеми з шлунково-кишковим трактом, чіа просто незамінні – зерна мають властивості збільшуватися в розмірах і м’яко проходити через шлунково-кишковий тракт. Чіа може замінити прийом пробіотиків, оскільки служать чудовим ґрунтом для зростання хороших бактерій у кишечнику (де живе наш імунітет!). Порада: змолоти зернятка в кавомолці – так вони засвояться майже на всі сто відсотків! При замочуванні насіння чиа збільшуються у розмірах аж у 12 разів, набуваючи консистенції пуддингу.

Гарбузове насіння

У гарбузовому насінні білка міститься навіть більше, ніж у м’ясі (привіт вегетаріанцям)! А ще насіння гарбуза – протипаразитарний засіб, тож навіть якщо у тебе немає явних проблем, але вдома є тваринка – додати жменю насіння в салат не зашкодить! Ну і цинк, що входить до складу як профілактика остеопорозу і хвороб щитовидної залози (цинк взагалі вкрай важливий елемент для жінок).

Насіння льону

Ще один суперпродукт, який обов’язковий усім, хто має проблеми з ШКТ: насіння льону стимулює травлення, обволікає і знімає запалення при гастриті та виразці шлунка. А за змістом Омега-3 це маленьке насіння обігнало навіть риб’ячий жир! Ну і «вишенька на торті» – наявність вітамінів А та Е, які потрібні для краси твого волосся та шкіри.

Ці прості поради допоможуть тобі взяти від насіння максимум!

  • Все насіння — вітаміни в концентрованому вигляді, зберігайу темному місці, куди не проникає сонячне світло!
  • Додаючи насіння до салатів, не поспішай обсмажувати їх – термічна обробка знищить більшість корисних речовин.
  • Засвоєння пройде краще, якщо насіння попередньо замочити (наявність ніжної «плівочки» навколо – хороший сигнал для твого ШКТ!)
  • Намагайся купувати насіння там, де дотримувалися умови зберігання (в аптеках або у перевірених продавців на ринку).

Пропонуємо приготувати декілька незвичайних рецептів для здоров’я та краси

Чорна ікра з насіння чіа: у чашці змішай 4 ст. л. насіння чиа та 4 ст. л. соєвого соусу. 2 листи норі (водорості для приготування суші) подрібни в кавомолці, додай 11 ст. л. води. Все добре перемішай і дай настоятися кілька годин – веганська «ікра», багата на Омега-3, готова! Викладай на цільнозерновий хлібець чи їж просто так!

Чіа-пудинг: чіа замочити на кілька годин (можна на ніч). Яблуко, грушу, жменю лохини (або будь-яких інших ягід – і кілька ягід залиши для прикраси) змішуємо з кокосовим або соєвим молоком, все добре збиваємо в блендері до однорідної консистенції – прикрашаємо м’ятою та ягодами. За бажанням  полити медом або кероб-сиропом! Найсмачніший сніданок (або перекус) готовий!

Кунжутне молочко: половину склянки кунжуту замочіть у склянці води на 6-8 годин, потім відкинь на ситечко або друшляк і промий. Склади в чашку, додай склянку води та 1,5-2 столові ложки меду. Пробий все це занурювальним блендером і ще раз проціди через дрібне сито. Насолоджуйся найсмачнішим кунжутним молочком для підвищення рівня кальцію (і гарного настрою)!

попередня статтяЧому не варто викидати зелену частину цибулі-порею
наступна статтяХитрий трюк, щоб томатна паста не цвіла в холодильнику
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я