Як доглядати за трояндами влітку: поради квітникарів

Як доглядати за трояндами влітку: поради квітникарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Троянда – королева клумб. Вона дуже вибаглива квітка. Щоб троянди радували своєю красою за ними треба постійно доглядати.

Подробиці

Влітку треба вчасно обрізати, поливати та удобряти троянди. Щоб троянди не переставали квітнути, обрізайте зайві пагони, які будуть забирати всі сили на себе. Після виявлення хворих й сухих гілок, треба їх повирізати. Для швидкого росту молодих пагонів, треба обрізати старі гілки нижче планової висоти куща.

Щоб не травмувати кущ, обрізайте його спеціальними садовими інструментами. Поливайте трояну прогрітою водою. Воду лийте під сам кущ, щоб вона не потрапляла на бутони та листя. Якщо на вашій клумбі пухкий ґрунт, то трояндові кущі треба поливати від 1 до 3 разів на тиждень.

А якщо троянди ростуть на важкому ґрунті, тоді не варто часто поливати. Обов’язково розпушуйте землю навколо куща, щоб не було застою води й не розводилися грибкові мікроорганізми, які призводять до захворювань рослини.

Не забувайте про підживлення троянд. Добрива можна вносити в сухому та рідкому вигляді.

попередня статтяЧому не можна обприскувати фіалки на підвіконні
наступна статтяАльтернативні інгредієнти — замінюємо гриби в салаті на інші продукти
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я