Чому гірчать огірки: що робити

Чому гірчать огірки: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гарбузові рослини й огірки також виробляють речовину, яка називається глікозид кукурбітацин. Саме він дає гіркоту. У плодах цієї речовини небагато. Але при перенесеному рослиною стресі, вони починають сильно гірчити.

Подробиці

Огірки зазнають стресу при різких коливаннях  температури. Тому досвідчені городники радять накривати їх під час похолодань або на ніч, коли вдень тепло, а ночі – холодні. Тепличні огірки рідко можуть гірчити, тому що вони ростуть при стабільній температурі.

При тривалому похолоданні огірки переходять у режим виживання. І гірка речовина накопичується дуже швидко. Якщо їх поливати холодною водою, нижчою 20 градусів, то це теж стрес для рослини й вони будуть гірчити. Тому ніколи не поливайте огірки холодною водою.

Також на збільшення гіркої речовини в огірках може впливати спека та сухе повітря, нерівномірний полив, відсутність підживлень, густа тінь. Тому слід дотримуватися правил поливу, вчасно удобрювати, садити так, щоб було розсіяне світло.

попередня статтяНеймовірно смачний часниково-сирний багет
наступна статтяЯк приготувати панкейки з консервованою кукурудзою: бюджетний рецепт
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я