7 фактів про банани, які ви точно не знали

0
7 фактів про банани, які ви точно не знали
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кожен у житті їв банани, зараз це не екзотика, що колись була розкішшю. Але не всі знають неймовірні факти про ці фрукти. Дізнайтеся 7 фактів про банани, які ви, мабуть, точно не знали. Перевірте себе і пізнайте нове!

Подробиці

  1. Латинською мовою банан називають «musa sapientum», це означає «фрукт мудрої людини». Тобто коли наступного разу будете їсти, то не асоціюйте себе з мавпою, як стверджують стереотипи.
  2. Існує понад 1000 видів бананів, третина з них не є їстівними, а деякі підвиди призначені лише для корму тваринам.
  3. Банан займає четверте місце за популярністю серед культур, які вирощують, випереджають його рис, кукурудза та пшениця.
  4. Банан є унікальним фруктом, що навіть у немовлят не дає алергічної реакції. Саме тому його одним із перших вводять у прикорм.
  5. Бананове дерево насправді не є деревом, а травою. Бананова трава — найбільша рослина, що не має твердого стовбура. Стебло бананової трави іноді досягає 10 метрів у висоту та 40 сантиметрів у діаметрі. На одному такому стеблі висить понад 300 плодів, загальна вага яких 500 кг.
  6. Банани можуть бути не лише жовті, але й червоні. У червоних плодах більш ніжний м’якуш і перевезення вони не переносять. Такі фрукти мають темно-червону шкіру і вирощуються в Еквадорі та Колумбії.
  7. У кулінарії банани десертних сортів вживають переважно в сирому вигляді. Також вони йдуть на виготовлення вина, пива, оцту, мармеладу, конфітюру, морозива, кетчупу та навіть борошна.
попередня статтяЧому корисно їсти петрушку: джерело вітамінів в зеленому пучку
наступна статтяЩо додати в кляр, щоб відбивні були соковиті і танули в роті
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я