Весна — час правильно висаджувати смородинові кущі

0
Кущ смородини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Весняні роботи на дачі в самому розпалі. Грядки підготовлені, все починає активно проростати, дерева обрізані та побілені, а зараз саме час організувати висаджування смородинових кущів.

Коли це робити

Так, для початку потрібно визначитися з датами висаджування. Все залежить від погодних умов у вашому регіоні. В загальному спеціалісти рекомендують висаджувати смородину після танення снігу, але при умові, що сонячно, тепло і земля прогрілася. У вологу землю легше саджати.

Зверніть увагу, що в продажі є саджанці з закритою кореневою системою. В цьому випадку можна займатись їх розміщенням на вашій ділянці значно пізніше — в квітні та травні. До середини травня буде оптимально завершити роботи.

Як правильно висадити

Уважно огляньте саджанець, щоб на ньому не було жодних пошкоджень та дефектів: шкідники, хвороби, поламані гілки та основний стовбур. Поки ви будете готувати місце для смородини обгорніть коріння вологою тканиною та поставте в пакет.

Смородина любить рости на світлих ділянках з гарним освітленням. Затінок не підійде. Якщо місце з потенційно можливим застоюванням води, такий варіант також варто відкинути.

Підготуйте ґрунт. Він має бути родючий та з нейтральною кислотністю. Яму роблять розміром 50х50 см. В неї покладіть відро перегною, 300 г кісткового борошна та 200 г золи. Бажано також вмішати розкислений верховий торф.

Якщо все зробити за наукою, смородинові кущі будуть активно рости та плодоносити. Нехай у вас буде багатий врожай улюблених  ягід.

попередня статтяДесерт «‎Квітковий горщик»‎ — гості будуть в шоці від краси
наступна статтяІталійська брускета з моцарелою та помідорами
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я