Які проблеми можуть виникнути при вирощуванні буряка та як їх уникнути

0
Буряк
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Буряк вирощують всі, але не у всіх виходить це зробити вдало. Дещо капризною буває ця культура. Пропонуємо подивитися на основні складнощі, які можуть виникнути та як їх уникнути. Адже врожай цікавить всіх, хто планує засівати грядки цим коренеплодом.

Насіння не зійшло

Почнемо з того, що насіння проростає повільно. А ще для цього потрібні відповідні погодні умови. Якщо температура всього +5-6 градусів, то побачити щось зелене можна лише через 20 днів. При температурі +10+12 градусів можна очікувати ознаки пророщення на 10 чи 15 день.

Щоб прискорити процес, перед висіванням варто замочити насіння в теплій воді або в біостимуляторі. І не забувайте, що земля має бути волога. У сухому ґрунті нічого рости не буде.

Чому не росте буряк

Ось вже є сходи на грядці, а далі процес зупинився. Причинами цього можуть бути декілька пунктів. Розгляньте їх відповідно до вашої ділянки:

  • грядка на погано освітленому місці без сонця;
  • ґрунт забитий, а не рихлий;
  • проблеми з поливом;
  • ґрунт з високою кислотністю;
  • не проведено прорідження.

Потрібно усунути можливі причини погано росту, тоді є шанси продовження нормального розвитку буряків на грядці. Тільки комплексний підхід дасть можливість виростити та зібрати врожай.

попередня статтяСніданок буде смачний, якщо приготувати бананові сирники
наступна статтяШвидкий листковий пиріг з картоплею та сиром
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я