Як збільшити врожай фруктів, ягід та овочів в 2 рази

0
Вапнування ділянки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Великий та багатий врожай — це щастя для городників та дачників, які вклали безліч сил та терпіння у вирощування. Якщо ви також хочете збільшити його кількість, тоді потрібно осінню зробити підготовку ґрунту. Читайте про це далі у статті.

Покращуємо якість ґрунту

Догляд за ділянкою потрібно не припиняти після збору врожаю, а продовжити. В цьому випадку ґрунт буде готовий до весняних робіт та зможе максимум віддати новим рослинам.

Для вирощування погано, коли підвищена або занижена кислотність ґрунту, земля надто щільна та з великим вмістом глини. Не забувайте, що після попереднього сезону також знижена кількість поживних речовин. Отже, стоїть задача покращити якість ґрунту та оздоровити його.

Досвідчені дачники рекомендують використати восени гашене вапно. Він допоможе знизити кислотність та суттєво збільшити вміст фосфору, кальцію та магнію. На 1 кв.м. потрібно 200 г. Зверніть увагу, що пропорцію можна вдвічі збільшувати, якщо на ділянці ґрунт сильно кислий.

Як дізнатися кислотність? Один з показників — у вас росте хвощ. Також можна придбати спеціальний пристрій для вимірювання. Отже, всього одна проста дія з внесенням гашеного вапна може суттєво покращити можливості родючості ґрунту на вашій ділянці.

попередня статтяТеплий салат з курячою печінкою — так смачно, що від тарілки не відтягнути
наступна статтяКрем-чіз з 3 інгредієнтів для тортів та десертів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я