Що треба знати про шипшину: яку вирощувати та коли збирати

0
Шипшина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про користь шипшини немає потреби розповідати. Всім добре відомо, що в ній багато вітаміну C, з неї роблять напій при застуді. Також корисна шипшина при закрепах, панкреатиті, кишкових розладах. Зверніть увагу, що шипшина має бути правильного сорту. Тільки тоді можна очікувати від неї достатньо користі.

Яку обрати шипшину

Спеціалісти кажуть, що найкраще вибирати ті рослини, в яких чашолистки «дивляться» вперед. Зверніть увагу на популярні сорти: «Рубін»  та «Вітамінний ВНІВ», «Альберта», «Ювілейний», «Яблучний».

Збір шипшини

Від часу, коли треба збирати плоди, залежить кількість в них вітаміну С. Зрілість можна визначити за кольором. Плоди стають темно-помаранчевого відтінку, може бути червоний. Переважно збирають на початку жовтня. Зверніть увагу, щоб пложи були без ознаки гнилі.

Збирати можна з хвостиками та без них. Перед сушінням не мийте плоди. Навіть при необхідності це зробити не поспішайте. Після обробки треба ретельно просушити від вологи, а вже потім починати сам процес сушіння на заготівлю.

попередня статтяЯк правильно солити котлети, щоб не зіпсувати фарш та смак
наступна статтяНайвдаліший пиріг, який виходить абсолютно у всіх
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я