Як правильно сушити кріп на зиму

Як правильно сушити кріп на зиму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Зелень кропу одна з найароматніших трав. Кріп дуже популярний у кулінарії. Скоро почнеться дачний сезон, господині робитимуть заготівлю на зиму. Заморожувати й засушувати зелень. Як правильно засушити кріп на відкритому повітрі, читайте у подробицях.

Подробиці

Найкраще сушити зовсім молоденькі стебельця, у яких не сформувалося суцвіття. Вже в червні можна буде це зробити. Щоб кріп не втратив смакових властивостей треба правильно його висушити. Важливо, щоб під час збору зелень була сухою, без роси.

Краще сушити пучками, а коли висохнуть їх можна легко подрібнити. Так ароматні властивості кропу всі збережуться. Найкраще пов’язати кріп у невеликі пучки й підвісити їх під навісом листям донизу. Це місце повинно добре провітрюватися. Важливо, щоб на зелень не потрапляло пряме сонячне проміння.

Якщо ви сушите вже нарізаний кріп, то важливо, щоб це було у добре провітрюваному місці. Розкладіть тоненьким шаром на тарілки й накрийте марлею.

 

попередня статтяКуряче філе у вершковому соусі “Карі”
наступна статтяЯк приготувати смачні картопляні зрази
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я