Помідори зірвали з куща, а вони не дозрівають: основні причини

0
Зелені помідори
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Серед городників є практика, коли зелені помідори зривають з кущів з перспективою їх дозрівання. Теоретично так робити можна. Проблема полягає в тому, що не завжди виходить дочекатися їх почервоніння. Так, помідори можуть лишитися зеленими.

Причина в підвіконні

Зараз прозвучить фраза, яка може викликати у багатьох досвідчених дачників та городників шок: «‎Не кладіть помідори на підвіконня!». Вважається, що розкладання на підвіконні ближче до сонячного світла буде сприяти визріванню.

Почнемо з того, що метод не підійде, якщо у вас не 1 кг помідорів, а мінімум декілька ящиків. Ваш врожай радше зігниє, ніж зможе похизуватися гарними червоними боками. Тож краще вибрати дієвіший метод для дозрівання та збереження врожаю.

Поставте ящики в темне місце та накрийте також темним матеріалом. Можна використати газети. Така проста дія дасть можливість їм простояти до пізньої осені. Вони поступово будуть дозрівати. Але відкладіть окремо зовсім зелені помідори та трохи з почервонінням.

Важливо, щоб приміщення було не холодне. Воно має бути добре провітрюване та з температурою 20-25 градусів. Раз в кілька днів помідори потрібно оглядати. Якщо є червоні, відкладайте їх.

попередня статтяКартопля у беконі з сиром — вечеря буде смачною
наступна стаття3 краплі води на сковороду: як приготувати яєчню без пригорання і жовтка, що розтікається
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я