Догляд за тюльпанами: що робити, коли вони відцвіли

0
Тюльпани
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тюльпани – одні з перших квітів весни, вони мають короткий, але яскравий термін цвітіння. Саме зараз вже ми маємо можливість милуватись цими весняними квітами.

Залежно від сорту вони відцвітають до кінця травня – на початку червня. Але на цей термін впливають і погодні умови.

Подробиці

Щоб цвітіння тюльпанів на ділянці не було першим і останнім, потрібно знати, як доглянути за ними після того, як упадуть усі пелюстки.

Наступний догляд

Після цвітіння залишаються стебла та листя, які не варто зрізаюти. Рослину продовжують поливати та підгодовувати. Але у добривах не повинно бути азоту та хлору.

Інтенсивне зволоження ґрунту необхідне протягом перших 2-3 тижнів. Продовжувати догляд необхідно для того, щоб зміцнилася цибулина.

На клумбі тюльпани залишають доти, доки вони не пожовтіють. Квітконіс видаляють, коли всі пелюстки обсипалися. Обрізають головки квітконоса, а стебло не чіпають.

Листя видаляють, коли воно пожовтіло, засохло і легко відходить від цибулини.

Викопування та пересадка

Тюльпани належать до рослин, які потрібно викопувати і пересаджувати раз на два-три роки. Оптимальний час для цього настає наприкінці липня.

Після викопування цибулини залишають у півтіні, щоб вони просохли. Крім того, їх потрібно промити 5%-ним розчином марганцівки. Зберігають викопані цибулини в сухому, теплому та добре вентильованому місці.

попередня статтяСолодощі подарують справжню насолоду: легкий десерт за 5 хвилин
наступна статтяПідгодуйте цим часник у травні і він виросте з кулак
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я