Як підживити смородину не напружуючись: підживлення, про яке мало хто знає

0
Три основні правила догляду за чорною смородиною, щоб урожай був на заздрість сусідам Вважається, що чорна смородина більш вимоглива до догляду, ніж біла, червона чи жовта. Є три основні правила догляду за чорною смородиною, які дозволять отримати щедрий врожай. Обрізання кущів Це важливий етап, без якого про збільшення врожаю і думати не слід. Крім того, обрізання кущів знижує ймовірність появи грибкових захворювань, а також підвищує якість урожаю. Профілактика хвороб Для попередження грибкових та інших хвороб кущ чорної смородини обробляють бордоською рідиною або мідним купоросом. Цей фунгіцид не можна використовувати одночасно з органічним підживленням (компост, гній), тому що загинуть корисні бактерії. Розчиняють 1 ст. л. порошку в 1 л гарячої води. Повинен утворитися блакитний розчин без кристалів та осаду. Суміш розводять у 10-літровому відрі. Кущ або поливають, або обприскують. Підживлення Цвітіння — один із найважливіших періодів, тому важливо дати рослинам сили для подальшого розвитку. Кращим підживленням у цьому випадку вважається розчин борної кислоти. У період плодоношення, щоб ягода була солодшою, щільнішою і більшою, рослину підгодовують фосфором і калієм. Доглядайте за смородиною правильно і радійте
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навіть якщо вся ваша ділянка засаджена кущами смородини, немає жодної гарантії того, що ви зберете з них рясний урожай.

Щоб бути впевненими в тому, що ягід буде достатньо, слід подбати про добрива для культури.

Подробиці

У цьому випадку досвідчені дачники вдаються до використання найпростішого підживлення, приготування якого не складає труднощів.

Але про все по порядку. Як відомо, смородина дуже небайдуже ставиться до крохмалю.

Цією її якістю і користуються садівники, використовуючи як підживлення картопляні очищення.

Можна насушити відходи, що залишилися після чищення картоплі, і закопати їх поруч із кущами, можна розвести у воді покупний крохмаль і поливати цим розчином посадки.

Але є ще простіший спосіб дати смородині ті елементи, яких вона потребує, – поливати рослину водою, в якій варилася картопля.

Замість того, щоб зливати відвар у раковину, наповніть їм ємність і дочекайтеся, поки він охолоне, після чого вилийте в 10-літрове відро, наповнене водою, і полийте кущі.

Для дорослої рослини потрібне ціле відро, для молодих кущів об’єм одного відра сміливо можна ділити на три кущі.

попередня статтяЗа 30 хвилин робимо найжорсткіше м’ясо ніжним, наче вирізка
наступна статтяНавіщо досвідчені господині для приготування бульйону запікають кістки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я