...
ГоловнаЛайфстайлЯк повернути до життя стару орхідею: друга молодість улюбленої квітки

Як повернути до життя стару орхідею: друга молодість улюбленої квітки

Підпишіться на нас:

Похилий вік орхідеї легко помітити через те, що вона надмірно витягнулася, стала виглядати слабкою.

Часто можна спостерігати за тим, як листя старої рослини стає дрібним, квіти з’являються все рідше і не такі великі, як раніше, а коріння вибралося з горщика і більше нагадує щупальця восьминога.

Подробиці

Хороша новина полягає в тому, що старій квітці можна повернути молодість. І зробити це зовсім не складно.

Крок перший: оновлення кореневої системи

Перше, що потрібно зробити, це вийняти орхідею з горщика та перевірити її коріння. Видаліть сухі, гнилі, почорнілі і взагалі всі підозрілі коріння. Обріжте їх до живої тканини. Залишіть тільки здорові коріння.

Крок два: приберіть усе зайве

Омолоджуючи орхідею, позбавтеся всього, що забирає в неї енергію. Наприклад, відростки, квітконоси. Рослина має набратися сили, а не витрачати її залишки на вирощування пагонів чи цвітіння.

Крок три: дезінфекція

Обрізані частини рослини є відкритими ранами. Тому не забувайте продезінфікувати їх, наприклад, присипавши меленим вугіллям або змастивши зеленкою.

Крок чотири: напоїть квітку

Занурте орхідею догори ногами, тобто тільки листям, в ємність із чистою водою на добу. Під час цієї процедури зелена частина рослини отримає достатньо вологи, а коріння поступово заживе. Перед процедурою листя рослини треба ретельно помити.

Крок п’ять: посадіть орхідею в новий субстрат

Придбайте субстрат для орхідей та частково заповніть їм горщик. Потім посадіть рослину так, щоб коріння виявилося закритим субстратом.

Обов’язково використовуйте спеціальний ґрунт, оскільки ця квітка не може рости у звичайному ґрунті, нехай навіть і дуже хорошому.

Важливо правильно підібрати горщик для посадки. Він повинен бути прозорим, тому що в природі коріння орхідеї знаходиться в повітрі, а не в землі, тому вони потребують сонячного світла.

З цієї ж причини для рослини потрібен спеціальний ґрунт – пухкий, повітро- та вологопроникний, щоб у ньому не застоювалася вода, а коріння дихало.

Крок шість: полийте горщик

Занурте горщик з орхідеєю у воду на добу.

Коли всі вищеописані кроки зроблено, необхідно поставити рослину на підвіконня і дати час прийти до тями і почати цвісти з новою силою.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...