...
ГоловнаЛайфстайлЯкі рослини позбавлять будинок від плісняви та конденсату: просте та нешкідливе рішення

Які рослини позбавлять будинок від плісняви та конденсату: просте та нешкідливе рішення

Підпишіться на нас:

Осінньо-зимовий період супроводжується однією значущою неприємністю – конденсат на вікнах та підвіконнях.

Зайва вогкість нікому не йшла на користь. Борються з нею по-різному: господині розставляють на підвіконнях ємності з сіллю, або гідрогель, чи залучають на допомогу рослини.

Подробиці

Найгірше, що вологість призводить до утворення грибка та плісняви, виводити яку потім доводиться з допомогою хімічних засобів.

Щоб не гаяти час, боріться не з пліснявою, а вологістю за допомогою кімнатних рослин.

Лілії

Ці рослини вбирають вологу через листя. Тому чим крупніша зелень, тим результативнішою буде боротьба з високою вологістю та пліснявою. Лілія  впорається з токсинами і вироблятиме найчистіший кисень.

Плющ (англійський)

Його можна залишити не тільки на підвіконні, але в будь-якому вологому приміщенні – у ванній кімнаті або кухні. Рослина поглинає бензол, формальдегід та інші небезпечні для здоров’я речовини.

Пальма

Підійде будь-яка, хоч фінікова. Єдиний недолік – нестримне зростання рослини. Зате пальми разом із високою вологістю будуть поглинати забруднювачі, що виділяють предмети інтер’єру, покриття та оздоблювальні матеріали.

Сансев’єрія

Також її називають зміїною рослиною. Як ніяка інша, ця рослина відмінно справляється з конденсатом. Але для її комфортного зростання доведеться створити низку умов – достатньо світла та тепло.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...