...
ГоловнаЛайфстайлНе вся зола добра для грядок: рекомендації щодо використання

Не вся зола добра для грядок: рекомендації щодо використання

Підпишіться на нас:

Зола — найпростіше, що можна використати для підживлення грядок. Майже всі різновиди рослин радо приймають її, як добриво. Але потрібно знати, що не вся зола є корисною. Вона може відрізнятися за складом та кількістю корисних елементів, тож і ефект від її застосування може мати суттєві відмінності. Поговоримо про це детальніше.

Що треба знати

Найперше, зверніть увагу, що саме ви спалюєте. Від цього і залежить склад золи. Рекомендується використовувати її, якщо в основі були дрова. Мова зараз йде не про будь-які дерев’яні матеріали. Наприклад, з фарбою чи клеєм.

Потрібні лише чисті та звичайні дрова. В такій золі є багато потрібних мікроелементів для повноцінного розвитку рослин: калій, кальцій, магній, фосфор, сірка, цинк та ще приблизно 24 інших позиції.

Користь використання золи полягає також в тому, що вона здатна зменшувати кислотність ґрунту. Отже, навіть неродюча земля стане кращою, збагатиться та на ній можна буде вирощувати рослини.

Досвідчені дачники рекомендують використовувати золу від спалювання соняшників та гречаної лузги. Іноді в справу йде й різноманітне бадилля, але є момент. В ній набагато менше корисних сполук.

Якщо у вас є можливість спалити дрова з берези, ця зола буде якісною. Також підійдуть хвойні дерева та інші листяні.

Категорично не використовуйте золу, яка лишилася від спалювання сміття, синтетичних матеріалів, пластику і інших похідних хімічної промисловості. Такі дії тільки нашкодять рослинам.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...